Więc teraz przepis na makaron na słodko, a dokładnie w postaci mini serniczków :)
Składniki:
Ciasto:
150 g mąki pszennej
70 g masła
2 łyżki śmietany 18 %
2 łyżki cukru
Farsz:
4 łyżki makaronu w kształcie ryżu Czaniecki
100g białego sera do sernika
opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
ćwierć tabliczki czekolady
1 jajko
40 ml śmietanki kremówki1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy je na 30 minut do lodówki, owijając w folię aluminiową
2. Gotujemy makaron zgodnie z przepisem, odsączamy i układamy na talerzyku, blaszce lub papierze do pieczenia tak jak na poniższym zdjęciu.
3. Roztapiamy czekoladę i rozlewamy ją po naszym makaronie- jak na zdjęciu poniżej.
4. Wstawiamy makaron do zamrażalki do zastygnięcia, następnie wyjmujemy i łamiemy na małe kawałki.
5. Mieszamy w osobnej misce ser, śmietankę, jajko i cukier oraz dodajemy nasz czekoladowy makaron.
6. Ciasto wykładamy na foremkę do mini tart a następnie wylewamy naszą masę i pieczemy przez około 30 minut w 180 °C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz